Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златна зора" разширява влиянието си сред младежта

Снимка: БГНЕС

Неонацистите в Гърция застрашително засилват влиянието си сред младежта. След кръводаряване "само за гърци", безплатни детски лагери и раздаване на храна, вече ще има и детски градини, в които няма да се допускат децата на имигрантите.

"Златна зора" продължава опитите си за влияние дори и сред децата. По изявления на депутати от неонацистката партия, която води последователна политика срещу имигрантите в страната, ще се организират детски градини само за деца на гърци. Партията обяви и безплатни детски лагери, в които младите гърци ще изучават история, бойни изкуства, както и основи на християнството. По този начин неонацистите не само създават чувство на ксенофобия между гърци и мигранти, но дори разделят децата на мюсюлмани и християни.

Партията "Златна зора", която преди месеци влезе за първи път в парламента в Атина, дори успя да повлияе на депутати от "Нова демокрация", които предложиха изменение на закона за прием на студенти във Висшата военна школа. 85 депутати консерватори предложиха за гласуване допускане на студенти само при наличие на документ, че родителите им са гърци. Отрицателният вот на левите партии предотврати приемането на този расистки закон.

"Златна зора" провежда и кампании за влияние сред ученици и студенти, като използва социалната слабост на семействата.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна