Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Култура и изкуство в ефира на Китай

На снимката: Уанг Цю, генерален директор на КНР (в средата), Ли Холей, директор на отдела „Международна дейност” на КНР (в ляво) и журналистката Невена Праматарова в сградата на китайската медия в Пекин.
Снимка: Китайско национално радио
Започваме едно вълнуващо пътуване до китайската столица Пекин и град Тиенцин в Годината на Заека в рубриката за китайска култура на „Артефир”.
Първата ни спирка е Китайското национално радио – една от най-важните медии в Китай. Със своята 70-годишна история КНР днес е не само радиостанция, а цялостна медия с цифрова и мобилна телевизия, мобилно уебсайт радио, предплатена телевизия и модерен уебсайт - така неговите програми могат да се слушат по цял свят.
От Уанг Цю, генерален директор на авторитетната медия ще разберем за програмите за култура, отразяването и присъствието на изкуствата в ефира, както и за широкото използване на новите технологии и предизвикателства пред радиостанцията с най-много слушатели в света.
В следващите издания на „Артефир” очаквайте среща и с китайските журналисти и културните предавания на Българската редакция на Радио Китай за чужбина.
И още: усещането да се докоснеш до древната китайска култура. Едно впечатляващо пътуване до забележителните паметници на китайската архитектура и световното културно наследство – Великата китайска стена, Забраненият град, Летният дворец в Пекин, най-известните музеи и други забележителности в столицата Пекин и град Тиенцин.
Ще разберете и как живеят младите хора в Китай, и с какво впечатлява европейците китайската кухня .
По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна