Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в ефира на Китай

Екипът на Българската редакция на Радио Китай за чужбина и журналистката Невена Праматарова по време на посещението й в китайската медия в Пекин.
Снимка: Радио Китай за чужбина

Българската редакция на Радио Китай за чужбина е медията, от която може да научим любопитна информация за двете страни. Благодарение на усилията на китайските и българските журналисти, които работят в Пекин, хиляди слушатели разбират за най-значимите и интересни събития от областта на културата, образованието и науката, новите технологии, политиката и икономиката на Китай и България.
Радио Китай за чужбина е създадено през 1941 г. и излъчва предавания за целия свят на 38 езика и на 4 китайски диалекта.
В рубриката за китайска култура на „Артефир” ще ви срещнем с журналистите, които правят програмата, която свързва нашите две култури.
Гу Фан, директор на Българската редакция на Радио Китай за чужбина, и китайската журналистка Сихо Ифен, която 30 години е поддържала рубриката за китайска култура, разказаха за тяхната работа и как се прави една такава програма за две толкова далечни приятелски страни.
Ще разберете и как е представена България в Китай, кое е най-интересното от китайската култура за един чужденец и по какво си приличат българите и китайците.

По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна