Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инсинуация или истина е офертата за купуването на "Ботев" Враца от испански бизнесмен

Ръководството на "Ботев" (Враца) определи като смешни и несъстоятелни информациите, че има оферта от испански бизнесмени за купуването на акции от клуба. Според Чавдар Атанасов, който е член на управителния съвет на "Ботев", публикуването на подобна информация е цитирам "срам за Враца и хората, които го правят".

Атанасов допълни, че никой до този момент не е отправял оферта за придобиването на акции от врачанския клуб. Така малко повече от седмица, след като кметът на Враца Николай Иванов обяви, че има проявен интерес от Феликс Монео и бизнесмени, близки до испанския гранд "Реал" (Мадрид), управата на "Ботев" опроверга информациите. Категорично бяха отхвърлени и сумите, които се предлагани от чужденците за футболния клуб, съответно 3 и половина милиона лева за следващия сезон и още 3 милиона за първенството през 2013/2014 година.

"Ако има подобен инвеститор, аз ще го донеса на гръб във Враца, за да помага", допълни още Чавдар Атанасов. Според него появата на подобна информация по медиите е сериозна подигравка с Враца и хората, които искат да правят сериозен футбол.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна