Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана се разделя с вратаря Ивайло Яначков

Монтана ще се раздели с вратаря Ивайло Яначков. След привличането на Христо Иванов от Ботев /Пловдив/ монтанци събраха четирима играчи на този пост. Ръководството на клуба реши, че няма да разчита през пролетта на Яначков и вратаря ще бъде свободен да си търси друг отбор.

26-годишният Ивайло Яначков пристигна от Чавдар /Етрополе/ на стадион "Огоста" преди една година по настояване на тогавашния наставник Атанас Атанасов - Орела. Яначков бе несменяем титуляр през пролетта на 2012-та година и спаси монтанци в доста мачове. В момента Монтана разполага с трима добри вратари - Веселин Цветковски, Христо Иванов и Сендо. Старши треньорът Атанас Джамбазки ще има трудната задача, за да определи на кой ще разчита.

Веселин Цветковски основно пазеше през есента на миналата година. След комоциото от мача с Черно море /Варна/ под рамката застана конгуанския младежки национал Кололо Мисенду Мину - Сендо. Качествата на Христо Иванов са добре познати на ръководството на клуба от предишния му престой на стадион "Огоста". Цветковски, Иванов и Сендо са категорични, че голямата конкуренция ги амбицира повече, за да покажат най-доброто от себе си, за да заслужат фланелката с №1.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна