Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров очаква първа домакинска победа за "Ботев" Враца

Старши-треньорът на врачанския "Ботев" Ясен Петров очаква възпитаниците му да постигнат първата си домакинска победа утре, когато от 18 часа посрещат един от лидерите на "Б" група – "Добруджа". Мачът е от програмата на 5-ия кръг на втора дивизия и ще се играе на градския стадион във Враца в петък. Намеренията на наставника и проблемите пред отбора бяха назовани на традиционната пресконференция преди мача:

"Очаквам да играем добре и да победим. Наясно сме с противника и неговите качества. Имаме проблеми с двама футболисти: Петър Альошев е болен и до последно ще се колебаем дали той изобщо да попадне в групата за мача. Другият е Пламен Илиев, като за него е категорично, че ще почива още седмица. Радостно е, че Георги Какалов се завръща в състава след претърпяно вирусно заболяване, а Даниел Божков вече може да бъде използван, след като се възстанови от разтежението срещу "Марек" и вече тренира наравно с останалите".

По повод изоставането в класирането и най-вече предишния мач на врачани в Разлог, Ясен Петров обобщи:

"Факт е, че бяхме ограбени, но нищо не може да се върне назад. Ще се опитаме през следващите срещи, печелейки максимума, да компенсираме някои изпуснати точки досега".

Наставникът припомни, че в професионалния футбол не бива да се говори дали един отбор е мотивиран, или не е, когато футболистите играят за пари.

"За мен тази дума в професионалния футбол е излишна, тъй като печелейки играчите изкарват пари чрез заплати и премии. В тази връзка очаквам в петък да спечелим първата си премия за домакински успех", допълни Ясен Петров.

Старши-треньорът на "Ботев" уточни, че има кой да го замества в предстоящото домакинство срещу "Добруджа":

"Имам си достатъчно заместници – Тошко Гарев, Илия Войнов, а от нас зависи да намерим начин да комуникираме добре и да вземаме правилни решения по време на самата среща", допълни Петров.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна