Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската градска художествена галерия открива изложба в памет на Кольо Карамфилов

Кольо Карамфилов
Снимка: БГНЕС

Софийската градска художествена галерия открива изложба в памет на художника Кольо Карамфилов. Експозицията ще продължи до 1-ви юни 2014-а година.

В интервю за предаването „12+3“ Стефан Божков разказа за Кольо Карамфилов:

Кольо Карамфилов беше и си остава артист, артист в пълния смисъл на думата, защото точно той можеше да борави с всякакви средства, когато идеята започне да избухва в него. Той беше и един пламък, един кибрит, който запалваше всички около себе си и не им даваше мира, докато не се получи това, което трябва. Същевременно той прекрасно пееше, свиреше, просто артист. Няма област, в която да не е работил и да не се е впускал и просто подбираше средствата според идеите си. Изложбите му, работите му всички носиха различни настроения. Той можеше да работи както сред много хора, можеше да се свие в някой ъгъл и да си работи тихо.

Целта на изложбата беше да покажем Кольо в различните области, в които е работил, но доста селектирано. Това са произведения, които са откупувани от различни хора, приятели, които са били близко до него, хора, които дори в последствие са се запознавали с него.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени