Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Росен Плевнелиев е на работно посещение в Германия

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев е на работно посещение в Германия днес и утре. Той ще участва в първото издание на Берлинския глобален форум, който има за цел да насърчи диалога на европейските институции и представителите на бизнес средите с развиващите се икономики в света.

На форума утре българският президент Росен Плавнелиев ще направи изказване и ще участва в дискусия, посветена на предизвикателствата и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между Европа и съседните региони. В Берлин държавният глава ще разговаря и с президента на Съюза на германската икономика  Маркус Фелзнер.

Днес в Хамбург държавният глава посети българското училище в града и се срещна с представители на Българската православна църква.

Училището е основано през 2001 г. и предоставя на децата на български имигранти възможност всяка събота да изучават български език и литература, история и география на България. През последните няколко години прирастът на нови деца в училището е огромен и затова училището се стреми да намери помещения в една сграда за всичките си възпитаници. В момента те се обучават в различни училища в рейона. Тази вечер Плевнелиев ще участва като основен говорител във Вечерта на Европа, организирана от Бизнес асоциацията AGA, в която членуват над 3500 германски фирми.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна