Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отбелязва 100-годишнината си с приятелски мач срещу "Партизан"

"Берое"
Снимка: www.beroe.bg

"Берое" (Стара Загора) ще отбележи 100-годишнината на футболния клуб с приятелски мач срещу сръбския "Партизан" на 17-и май, съобщиха от клуба. Мачът ще бъде съпътстван от специална програма, награждаване на заслужили футболисти и деятели, както и от още много изненади. Освен това, футболистите ще облекат за първи път юбилейната фланелка.

Умишлено се забавихме доста време, за да направим тази пресконференция, защото най-трудното беше да направим един такъв мач, който ще остане в историята. Благодаря на "Партизан", че те се съгласиха. Смятам, че с тяхното участие ще направим един прекрасен празник. Нещата бяха трудни и от гледна точка, че програмата на "Берое" също трябва да бъде съобразена. Изпадаме в една програма с цикъл сряда-събота и това беше най-добрата идея, каза президентът на старозагорския клуб Илко Русев, цитиран от уебсайта на "Берое".

В този двубой играчите на "Берое" за пръв път ще облекат специалната си юбилейна фланелка. Дизайнът вече е готов и в момента екипът е в производство. Юбилейната фланелка ще бъде представена на феновете в началото на май и ще бъде в продажба още преди двубоя с "Партизан". Това ще бъде втори екип за представителния отбор за следващия сезон.

На пресконференцията участваха Иванка Сотирова - заместник кмет на Стара Загора, Илко Русев - председател на съвета на директорите на ПФК "Берое" и Диян Димитров, който е общински съветник.

Светът наистина говори за "Берое". Това го казвам след като се върнах в петък от Лисабон. Бях на посещение в побратимия град Барейро. Техният отбор носи символите на "Берое" и се казва "Барейро Стара Загора". Отправих им покана да дойдат и те да участват, каза Иванка Сотирова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна