Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перу изхвърли Бразилия от "Копа Америка"

Перу - Бразилия
Снимка: БТА

Съставът на Перу победи изненадващо отбора на Бразилия с 1:0 и елиминира 5-кратните световни шампиони от футболния турнир "Копа Америка". Перуанците спечелиха група "Б" с актив от седем точки, а Еквадор завърши на втората позиция с пет пункта след успех с 4:0 срещу останалия на последно място тим на Хаити. Бразилците са с четири точки.

Победата над Бразилия в неделя вечер беше първата за Перу от 31 години насам и тя беше достатъчна за класиране на четвъртфиналите, където отборът ще срещне Колумбия. Перуанците имаха десет загуби и шест равенства срещу бразилците от 1985-а година насам, а 5-кратните световни шампиони отпаднаха в групите за първи път от 1993-та.

Бразилия доминираше почти през целия мач, но не успя да вкара гол. Перуанците пък се възползваха от едно от малкото си положения, след като в 75-тата минута Анди Поло центрира в наказателното поле и Раул Руйдиас вкара топката в съперниковата врата. Стражът на бразилците Алисон протестира моментално, че голмайсторът на Перу е играл с ръка, но съдиите не намериха причина да отменят попадението.

Отборът на Еквадор, за който вкараха Енер Валенсия, Хайме Айови, Кристиян Нобоа и Антонио Валенсия, ще играе на четвъртфиналите срещу домакините от САЩ.

Турнир "Копа Америка", резултати и класиране от последния кръг в група "Б":

Еквадор  - Хаити  4:0
Бразилия - Перу  0:1

1. Перу  3  2 1 0  4:2  7
2. Еквадор  3  1 2 0  6:2  5
3. Бразилия  3  1 1 1  7:2  4
4. Хаити  3  0 0 3  1:12  0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени