Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кей Нишикори се справи с Анди Мъри на Откритото първенство на САЩ

Кей Нишикори победи Анди Мъри на Ю Ес Оупън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кей Нишикори отстрани поставения под номер 2 в схемата британец Анди Мъри в среща от четвъртфиналите на откритото първенство по тенис на САЩ.

Японецът, шести в мъжката схема, се наложи с 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5, а на полуфиналите ще срещне двукратния победител от турнири за Големия шлем Станислас Вавринка, след като швейцарецът се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:3, 6:2 над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро.

Нишикори, първият азиатец на финал на турнир от Големия шлем при загубената битка за титлата в Ню Йорк преди две години, спечели решаващия пробив в 11-ия гейм на петия сет и поведе с 6:5. Той защити пробива на собствен сервис и прекрати серията от седем поредни финала на британския си съперник, който спечели една титла от Големия шлем, две в турнири на АТП и злато от Рио.

Поставеният под номер 3 Вавринка спечели четирисетов мач срещу Дел Потро. Най-трудният момент в мача за швейцареца беше още в първия сет, когато Дел Потро поведе с 4:1, но Вавринка проби в седмия гейм и в крайна сметка стигна до тайбрек. В него силният форхенд на аржентинеца не проработи и той допусна цели три грешки за крайното 5:7.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна