Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 10 ноември в "Театър 199" е премиерата на комедията "Седем дни от живота на Симон Лаброс"

На 10 ноември в "Театър 199" е премиерата на комедията "Седем дни от живота на Симон Лаброс" от Карол Фрешет. Актрисата Йоана Буковска-Давидова разказа в предаването "12+3":

Това е едно изключително игрово актьорско представление, в което ние правим всичко, тримата актьори, а именно Тигран Торосян , Димитър Желязков и моя милост. От това да променяме декора и да сме си сценични работници на целия проект, измислен от самия Лаброс, който е всъщност Тигран - в ролята. До това да озвучаваме, пеем и музицираме на живо. Така че това е наистина едно много истинско, актьорско театрално представление в целия смисъл на тази дума.

За това кой е всъщност Симон Лаброс, тя каза:

Това е един много сложен въпрос, особено в контекста на пиесата, но като цяло ще ви кажа къде са били нашите търсения, които мисля, че сме направили верните попадения, чрез готовия вече продукт. Контекстът на случването на тази история в света ни днес е радикалната изоставеност на нещо или всичко ти е обърнало гръб, сякаш. Някак си се сблъскваме с неизбежния апокалипсис на човека в днешно време. И докато се занимаваме с безнадеждността и скепсисът в надеждата, се срещаме с тези трима човека, които са младите на днешното време, чиято нормалност или лудост е да имат своя лична паралелна реалност. Т.е. "триенето" между бит и битие, връзката между физика и метафизика ни занимаваше в този процес и открихме една удивителна нежност в баналното, което те живеят небанално.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна