Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната по пътищата като начин на живот

Ще има ли предпразнично примирие?

БНР Новини
Комисар Бойко Рановски
Снимка: БГНЕС

В навечерието на Студентския празник 8 декември и в предпразничния период в края на календарната година и началото на следващата поредните съвети към водачите на МПС, пешеходците и всички заети в трафика, може да се сторят банални за едни, но и фатални за други. Войната по пътищата не спира, а сякаш се разгаря с всяка изминала година. Човешките усилия се оказват по-слаби от човешкото безсилие да бъдеш безотговорен, неподготвен, да употребиш алкохол или наркотици и да седнеш на волана. Да се държиш неадекватно на пътя по една или друга причина в ролята си на водач, пешеходец, велосипедист...
С мъка се произнасят имената на жертвите и ранените при ПТП, някои от които никога не се завръщат към предишния си живот, а остават в психологическия житейски трилър на „до и след катастрофата“. А ще има ли предпразнично примирие във Войната по пътищата зависи от всички участници в движението и трафика.

Какво обсъдиха пътни полицаи и журналисти по време на семинара „Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност“, който се проведе в Ловешка област, и какви са съветите за предстоящите празнични дни на комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“ – чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна