Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Der Hunds с концерт тази вечер в София

Снимка: БГНЕС

Борислав Мудолов, по-известен като Боби Косатката, фронтменът и душата на Der Hunds, кани всички почитатели на тяхната музика на концерт на групата тази вечер след 22.00 часа в клуб "Строежа" в София. Ето какво разказа за слушателите на "Хоризонт" Мудолов относно музиката на бандата и предстоящия им албум:
Нашата кауза се изразява в текстовете. Рок музиката е една социално ангажирана музика, музика на бунта. Ако няма някакво послание, то е безсмислено да правиш такава музика. Текстовете са тези, които олицетворяват нашите каузи и нашите виждания.
Ние сме весели хора и това, че правим и сериозна музика, не се вписва в нашия темперамент. Просто изразяваме нещата, които ни вълнуват, които ни ядосват, защото понякога не са едно и две нещата в нашето съвремие, които могат да ни изплашат, да ни ядосат. Иначе сме веселяци, няма конфликт в това.
За момента Der Hunds планират "албум на един дъх", в който песните да преливат една в друга, подобно на култовия "The Wall" на легендарните "Пинк Флойд".
В прикачения файл чуйте разказа на Мудолов – какво е било за групата му да подгрява британските звезди Fun Lovin Criminals в София, какво да очакват феновете от концерта тази вечер и какви промени е имало в Der Hunds през годината. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени