Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските книгомани вече могат да разменят четива чрез нов сайт

Снимка: Ани Петрова, БНР

Книгоманите вече могат да разменят книги и по интернет чрез съвсем нов сайт. В платформата Knigoman всеки може да предложи книги от своята библиотека или да си избере от тези на други потребители.

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Владислав Костовски, автор на сайта, разказа как е дошла идеята за такава платформа:

"Идеята за сайта ми дойде случайно. Попаднах на книга, която не се оказа толкова интересна, колкото смятах. Тъй като е обемна, се зачудих къде да я поставя. Изведнъж ми хрумна да потърся платформа в интернет, с която да я разменя за друга книга, вместо да събира прах на рафта. В същото време съм дал и пари за нея и няма смисъл да стои като някаква загуба. Оказа се, че липсва такава платформа и реших да създам този сайт, като дам възможност на потребителите от страната да обновят своите библиотеки на съвсем символични цени, като това в повечето случаи са куриерските такси".

Има голям интерес от страна на потребителите, допълни Костовски:

"Има доста книги в сайта, а потребителите са около 200, като платформата работи от близо месец. Разменят се всякакъв тип книги, основно художествена литература. Има също така справочници за бизнес, икономика, книги за компютърни науки".

Цялото интервю с Владислав Костовски можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна