Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Еструна" с номинация за "Грами"

Съвместният проект на световноизвестния фламенко изпълнител Арканхел и хора Нови български гласове "Еструна" е номиниран за "Грами".

Маргарита Борисова от екипа на "Джаз плюс", продуцент на музикалния проект и композиторът доц. д-р Георги Петков, диригент на "Еструна", гостуваха в "Хоризонт до обед" във връзка с новината за престижната номинация.

Композиторът доц. д-р Петков, които е и диригент на "Еструна" и автор на вокалните аранжименти, отбеляза, че "всеки би се зарадвал от подобно признание".

"Всеки човек се старае, но когато това е забелязано от някого, наистина е много радостно. Преди 30 години "Мистерия на българските гласове" спечели "Грами". Сега имаме пак номинация. Много се радвам, че тя е за състава, който съм създал. Преплитането на ритмите на фламенкото с българските интонации се оказа много успешно. Като че говорим за една и съща култура, а не две от различни краища на Европа", отбеляза доц. Георги Петков.

"Когато видях съобщението на телефона си, буквално го изпуснах. Винаги съм вярвала, че това, което правим вече шест години, е път към красотата. Оказва се, че сме я намерили", добави Маргарита Борисова. Тя подчерта и екзалтираните реакции на публиката в България и в Испания и добави, че това е вече нова музика.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна