Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостта е избор

Цвета Балийска
Снимка: Иван Русланов

"Избери радостта!" е авторски спектакъл по книгата "Полиана" на Елинор Портър. Премиерата е на 31 май от 19.30 часа в Нов театър НДК.

"Избери радостта!" е бестселър, поставил началото на теорията за позитивното мислене в началото на 20 век. Полиана е символ на силата на човешкия дух, способността ни да избираме отношението си към всяка ситуация и способността ни да се радваме на живота въпреки трудностите. Полиана не само владее своето отношение към живота, но и благодарение на вярата си в доброто помага на цял град да превъзмогне ограниченията на ума си.

Актьорите от "Драмеди Про" пресъздават историята на Полиана по нестандартен начин - сцени от книгата, примесени с оригинални вариации, които поставят персонажите в различни забавни обстоятелства. Музика на живо, танц, клоунада, драматични сцени и провокативна сценография, авторска музика, забавление, изненада.

Драматургията, концепцията, сценографията и режисурата са дело на Цвета Балийска. Интервюто с нея в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна