Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какви са предизвикателствата пред Плевенския театър в новия сезон?

Димитър Кабаков
Снимка: Латинка Светозарова
В последните години плевенският Драматично-куклен театър "Иван Радоев“ предизвиква заслужено внимание на театралната публика не само у нас, но и в чужбина. Вече има покани за гостуване на "Антигона“, постановка с която известният режисьор Александър Морфов се завръща у нас. Премиерата е след ден.

Новият сезон започна с поставената за първи път пиеса на Захари Карабашлиев "Талант", която ще видят и българските общности зад граница.

"Отново едно силно начало за театралния сезон на плевенския ДКТ “Иван Радоев“, предизвикателствата продължават и те са взаимно свързани", каза директорът Димитър Кабаков:

"Дълго чаканите пари за ремонт на театъра, които бяха одобрени в един момент, но по сметки от 2015 година, които естествено няма как да стигнат към момента. Предизвикателствата са да бъде преработен планът и с тези пари да свършим част от работата. Ако това се случи, ще е прекрасно, защото може би около една трета до към 40% от това, което бихме искали да направим в театъра, бихме могли да свършим със заявените 4 700 000 лева. Това е първото предизвикателство. Ако това стане факт, значи, че в един момент театърът ще затвори голямата си сцена за година или две. Следващото предизвикателство е да подготвим репертоар, който да ни превърне в актьорите от филма "Звезди в косите, сълзи в очите“, с тази разлика, че няма да сме на каруци".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна