Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двореца в Балчик – център на културата и през есента

Снимка: dvoreca.com

До 29 септември в галерия "Тихото гнездо" на ДКИ КЦ "Двореца" в Балчик ще бъде подредена изложба – пейзажи и натюрморти с акварели и маслени бои на художничката Милена Костуркова.

Артефакти от Средновековна България пък предлага изложбата "Предмети на разкош", създадени от Чипровската златарска школа. Те се намират в Каменната зала на Двореца до 28 октомври.

Наскоро в същата Каменна зала се проведе благотворителен концерт "Кралиците на Белкантото". Сопраното Марена Балинова и виртуозът на пианото проф. д-р Петер Райхл  изпълниха произведения на Хендел, Росини, Доницети, Верди, Римски Корсаков.

За една седмица лятната обител на Кралица Мария беше предпочетена локация и на 15-ия международен фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" – Учебният център по изкуствата представи филми, отличени с международната награда за студентско късометражно кино Cilect Prize 2022. А студенти по живопис от академиите в София и Букурещ участваха в художествен пленер в "Двореца" и показаха в две изложби избрани свои творби, както и картини, създадени по време на творческия им престой в Балчик.

Жени Михайлова
Жени Михайлова, директор на държавния културен институт "Културен център "Двореца" в Балчик гостува на "Артефир".

Димитрина Кюркчиева разговаря с нея.

Снимки: ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик, Димитрина Кюркчиева
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна