Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавният куклен театър „Дора Габе“ в Добрич с постановка за здравето

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Нова постановка за най-малките си зрители е подготвил Държавният куклен театър „Дора Габе“ в Добрич.

Спектакълът е с автор Магда Борисова и е посветен на темата за здравето. Идеята е по забавен начин децата да бъдат научени какво трябва или не трябва да правят, за да се пазят здрави. Премиерата е на 22 януари от 11.00 часа.

Шест песни, много музикални ефекти, пъстри костюми, кукла, актьори и много изненади ще очакват най-малките дечица в Кукления театър „Дора Габе“ в Добрич. Спектакълът е мислен в продължение на доста време от автора му Магда Борисова и режисьора Веселин Анев. По думите на Веселин Анев образователните спектакли са голямо предизвикателство, когато публиката е детска.
Снимката е илюстративна
Героите са Арлекин, Пиеро, който е кукла, Панталоне, който играе болестта и Докторе. Веселин Анев споделя, че е изключително доволен от работата на актьорите, защото те са в постоянна динамика, натоварени са дори с акробатични елементи и дават всичко от себе си.

Спектакълът е предназначен за най-малките деца - от яслите, градините, до първи, втори клас.

Актьорите в спектакъла са Мила Боянова, Теодора Желева и Иван Иванов. Сценографията и куклите са дело на Адриана Анева, музиката е на Стоимен Стоянов, художественото осветление е задача на Йордан Минчев, художественото ателие, изработило ефектните костюми, е на София Митева, режисьор на постановката е Веселин Анев, автор - Магда Борисова.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна