Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Симулацията" – дебютният роман на Паулина Георгиева

Името на Паулина Георгиева се свързва предимно с публикации на разкази в печата, като немалко от творбите ѝ са отличени с различни литературни конкурси. Текстовете ѝ изследват невидимите страни на човешката душа и ситуациите, които преобръщат живота. Историите, които разказва, изненадват читателя с неочакван край. Психологическата драма "Симулацията" е първият роман на авторката.

Сюжетът на книгата е свързан с разиграването на игра по време на лекция по литература във Виенския университет. Пред очите на всички обаче един от студентите се самоубива. Играта "Симулация" се оказва съдбовна за разиграващите я и това събитие бележи завинаги бъдещето на тримата герои, които не успяват да заличат спомена дори накрай света, въвлича и други хора, които не са присъствали в аудиторията.

Симулацията се повтаря още веднъж години по-късно. Новата вариация е разгърната в трилогия, която ще отведе участниците до разкрития за житейското призвание, невъзможната любов, вината и изкуплението. Всеки ще разкаже своята гледна точка, а фактите ще се преплетат по неочакван начин. 

Паулина Георгиева е носител на Голямата награда на V националeн литературен конкурс "Атанас Липчев" (2019), на Специалната награда на литературния конкурс "Кутия с неизпратени писма" (2019), организиран от Клуба на дейците на културата "Нов живец" – Атина, и на отличие в Националния конкурс за кратък разказ "Тетрадката" (2019).

Учила е  в НГДЕК "Константин Кирил Философ" и е магистър по история към СУ "Св. Климент Охридски". Днес работи към Института за интегрална психология. Известно време е била и журналист, има публикувани близо 140 статии в областта на бизнеса и икономиката. Водещ обучител е в международната програма за обучения на лидери с помощта на коне HorseDream. Завършила е курс по творческо писане на Фондация "Елизабет Костова". 

Димитрина Кюркчиева я покани в "Артефир" да представи дебютния си роман "Симулацията".

Снимки – личен архив

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна