Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

Около 200 българи се очаква да гласуват в шотландския град Абърдийн

Стоян Батаклиев: Политиците да се съсредоточат върху бъдещето на страната, а не на случващото се извън нея

Снимка: личен архив

В шотландския град Абърдийн всички членове на секционната избирателна комисия са на своя пост и очакват в нея днес да гласуват около 200 души. Това е най-северната точка на Великобритания, в която българите имат възможност да упражнят правото си на вот. Макар да се чуват гласове, които питат докога ще продължават да се провеждат избори през няколко месеца, като цяло у избирателите не се забелязва умора от петите поред предсрочни избори за последните 2 години.

"Още от миналите избори се забеляза, че няма голям брой хора, които бият път дотук, за да се въздържат – заяви в интервю за Радио България Стоян Батаклиев, член на секционната комисия в града. –  Това е хубаво, защото е важно да имаме позиция и да можем да заемем страна, която да защитим със своите аргументи. Моето желание е да дам своя глас за партия, която би се съсредоточила върху бъдещето на България и малко по-малко върху това какво се случва извън България."


Неспособността на политиците от 48-ия парламент да излъчат редовен кабинет, довела ни до парламентарния вот днес, кара гласуващите в Абърдийн да се надяват, че ще настъпи някаква трайна и стабилна промяна.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна