Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

RASSIM® с акция и каталог "Exbodytion"

Един от най-важните съвременни художници Красимир Кръстев RASSIM® (съосновател на легендарната артистична група XXL) гостува на "Артефир" и разказа за своята работа "RASSIM® doesn't like society and society doesn't like RASSIM®", изложена на външен винил на улицата пред галерия "Аросита", т.нар. "Stick Place".

През 2013 г. галерия "Аросита" откри това ново пространство за представяне на съвременно изкуство, Stick Place. Това е пръчка за окачване на реклами на винил монтирана на външната стена на галерията, към улицата. Идеята е да се използва плоскостта на винила или самата пръчка за показване на изкуство директно на улицата. Вдъхновена е от street art, където изкуството, изложено навън, приема по-различно значение. Авторите ще се сменят всеки месец, а работите ще могат да се гледат 24 часа, 7 дни в седмицата.

Работата на RASSIM® е с препратки към две много провокативни и запомнящи се акции на артистите Йозеф Бойс и Олег Кулик. На Бойс е от 1974 година, а на Кулик – 1996.

RASSIM® представи също така и своя издаден каталог "Exbodytion", включващ негови ключови произведение от различни периоди, снимков материал и текстове на водещи куратори и критици.

Чуйте разговора от звуковия файл.

Снимки – Красимир Кръстев RASSIM® 

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна