Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава второто издание на детския поетичен конкурс - "Вълшебното перце"

| обновено на 04.07.23 в 15:52
В навечерието на 24 май започна второто издание на детския поетичен конкурс - "Вълшебното перце".
Изданието традиционно е по случай 24 май – Денят на българската култура и славянската писменост и с подкрепата на редакцията на списание „Аз съм българче“, в партньорство с предаването „Закуска на тревата“ по Програма „Хоризонт“ на БНР.

Конкурсът е за авторски стихове, написани от деца и юноши.

"Могат да се включат млади поети от 7 до 16 годишна възраст от страната и чужбина", каза в "Закуска на тревата" Розалина Златкова, съпредседател на Сдружение за български семейни ценности.
"Жури определя 12 най-добри автори. Регламентът изисква подаването най-много на три творби.
Участието започва от 24 май и приключва на 15 септември 2023 г..
На 1 - ви ноември - Денят на будителите традиционно ще бъдат ясни победителите. Предвидени са награди, поясни още Розалина Златкова.
Наградените стихове ще прозвучат в радиоиграта „ Деца четат поезия в ефира на БНР“- в предаването „Закуска на тревата“ по Програма „Хоризонт", през следващата една година.

Вече са получени и първите награди за фонда на конкурса – текстилни торбички с птички, рисувани от децата в дома за ДЛРГ в Долна Баня.

"Ние дарихме към 3000 списания на 10 училища( които са домакини в играта), школи по изобразително изкуство и двата литературни клуба, които участваха миналата година. И с това им изпратихме и писмена покана да участват в литературния конкурс и Нарисувай ми слънце, съобщи още за "Хоризонт" Розалина Златкова.

"А с училището в Павликени направихме работилница през социалните платформи. Децата бяха много щастливи. Представихме конкурса, четохме, решавахме гатанка със стихотворение, рисувахме, сгъвахме оригами, поясни още Розалина Златкова.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна