Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Технически проблеми свалиха Никола Цолов до 25-о място в Унгария

Никола Цолов завърши 25-и за Гран при на Унгария.
Снимка: A14 Мениджмънт

Технически проблеми с автомобила дръпнаха назад българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, който днес завърши 25-и в основното състезание за Гран при на Унгария в Будапеща от осмия кръг за сезон 2023.

Пилотът на ART Grand Prix стартира 10-и и в първите обиколки върви с темпото към лидерите, като в четвъртък тур атакуван от Пепе Марти. Българинът успява да отбие 2-3 атаки, но в първия завой след старта испанският пилот на Кампос мина пред него. 

След това се появиха проблеми със спирачките, които започнаха да блокират почти всяко спиране на Никола Цолов, а оттам и се стигна и до проблеми в работата на гумите, тъй като като пистата „Хунгароринг” възлиза на много сериозно средно твърдите снимки във Формула 3. Заради това Цолов не иска да се отбранява и започва да губи позиции.

Българинът получава и 10 секунди наказание за контакт с друг пилот, след като предните му колела блокираха при спирането за първия завой и той не успя да избегне инцидента.

Състезанието днес беше спечелено от Зак О'Съливан (PREMA Racing), следван от съотборника си Дино Беганович, а на подиума се качи и Франко Колапинто (MP Motorsport).

Начело в класирането при пилотите е Габриел Бортолето (Trident), а Цолов все още няма спечелени точки.

Сезонът във Формула 3 продължава следващия уикенд на „Спа” в Белгия.
По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна