Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Иванов-Лаубер, ексцентричният пътешественик-философ

7
Нова Каледония

Със сигурност много от вас са чели поетичните постове на Светлин Иванов-Лаубер и са виждали снимките му от изумителни места по света във Фейсбук. Той никога не се задържа в Германия, където се води по лична карта, повече от десетина дни. Годината му е по-красиво разграфена от великите географски открития – два месеца в Бразилия, месец на Санторини, още един в Канада…

Използвах краткото му завръщане в България, за да го разпитам за последните посетени от него страни. Ако разговаряме за всичките, ще трябва да се превърна в радио Шехеразада с най-малко 1001 издания на "Покана за пътуване".


Съдбата на Светлин Иванов-Лаубер е по-завладяваща дори от приключенията му около света. Той е единственият българин, осиновен от немска благородничка – Ева-Матилд фон Лаубер. Наследява след кончината ѝ богатство, което, ако управлява добре и харчи разумно, може да му стигне до края на живота му. А Светлин инвестира предимно в пътешествия. Завършил е музикално училище, печелил е награди от международни конкурси, дипломира се в софийската консерватория с фагот с пълно отличие и в последния клас на проф. Надежда Сейкова в НАТФИЗ с колеги като Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Анастасия Лютова.


Със Светлин Иванов-Лаубер спираме в Буенос Айрес, но после ще напуснем Аржентина в посока Нова Каледония.


Таити, Бали, Фиджи, Хавай… Бленувани посоки за  всички нас и постигнати мечти за Светлин. Той освен музикант и актьор, е и модел на известния фотограф от списание Vogue Паскал Йезарт. Със снимките си от екзотични посоки и чрез изящните си текстове във Фейсбук Иванов-Лаубер  ще продължи да подклажда мечтите ни за далечни страни. А може би ако се спре някъде за повече от месец ще изпълни желанието на приятелите си да ги събере в книга.

Снимки - личен архив на Светлин Иванов-Лаубер
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна