Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева ще е с нов дизайн на автомобила за рали Барум

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов
Снимка: Личен архив

В края на следващата седмица трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за жени Екатерина Стратиева ще участват за 14-ти път в рали Барум. Състезанието е кръг от европейския рали шампионат. Стратиева и нейният навигатор заминават за Чехия във вторник.

„Не знам как се извъртяха всичките тези години, просто като един сън.  Дизайнът на автомобила ни е нов, доста различен от това, което сме имали досега.  За този дизайн, получих помощ от едно момче - чешки дизайнер, който даже мисля, че от Злин. Заедно успяхме доста набързо да направим тази визия. Аз му казах какво ми се върти в главата и общо взето се получи. Цветовете са доста огнени. Смятам, че така ще има повече адреналин. Надявам се тези пламъци да ни помогнат и да прескочим късмета от тринадесетото, който имахме, защото не беше много приятен. Надявам се тази визия да ни донесе късмет“, сподели пред БНР Екатерина Стратиева  и допълни:


„И тази година ще има новости в ралито. Коментирахме ги с представител от организацията. Видяхме се с него преди две, три седмици, когато беше рали Рома Капитале. Той ми сподели, че има доста нови и интересни неща. Има един етап, който последно е каран 1992 година, нещо много забравено. Има и нови участъци. Надявам се тази година да мога да надградя това, което е било миналата година. Нещото, което ми направи впечатление и така ме накара да се усмихна -  вторият етап от ралито е сходен с моето име. Сега може да го объркам точно, но беше нещо като Катеринице. Другото интересно нещо е, че тази година  се очакват доста силна конкуренция при дамите. Общо ще станем четири  коли в нашия клас. Има едно момиче, което е със същия автомобил като нашия и ще ми бъде интересно какво ще се получи“.

Цялото интервю с Екатерина Стратиева можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна