Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица допусна втора загуба в Шампионската лига по волейбол

Марица загуби с 0:3 от Екзаджъбашъ
Снимка: БТА

Отборът на Марица (Пловдив) записа второ поражение в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени. „Жълто-сините“ отстъпиха с 0:3 (13:25, 16:25, 20:25) гейма на турския гранд Екзаджъбашъ (Истанбул) във втория си двубой от група „В“ на надпреварата. По този начин българският шампион и унгарския Вашаш остават без точков актив на последните две позиции в класирането, докато турският тим е лидер в подреждането с пълен актив от 6 точки след първите си два мача, колкото има и италианският Скандичи. 

Двубоят в зала „Колодрума“ бе под номер 60 за Марица в евротурнирите и юбилеен 50-и за пловдивския тим в Шампионската лига, а преди срещата „жълто-сините“ получиха подкрепа от легендата на българския футбол Христо Стоичков. 

Мачът започна с игрово преимущество на волейболистките на Ферхат Акбаш, които отвориха ранна преднина от 7:3. Турският тим увеличи аванса си до 19:10 в хода на гейма и затвори първата част след 25:13.

Вторият гейм се разви по-равностойно. Екзаджъбашъ поведе с 13:6, но Марица успя да намали изоставането си до 15:19. След това обаче турският гранд повиши значително нивото на играта си в атака и до края на частта даде само точка на българския шампион - 25:16. 

В началото на третия гейм възпитаничките на Борислав Крачанов започнаха много концентрирано и двата тима вървяха точка за точка до 18:18, когато обаче гостите от Истанбул направиха серия от шест безответни точки, което се оказа ключово за крайния изход на срещата – 25:20 

По 13 точки за успеха на Екзаджъбашъ реализираха Тиана Бошкович и Ханде Баладин.

За българския шампион Ива Дудова и Виктория Коева записаха по 8 точки. 

В следващия кръг на 29 ноември Марица гостува на унгарския Вашаш, докато Екзаджъбашъ се изправя срещу Скандичи във Флоренция. 


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна