Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят 17-ото издание на Националния приз "Студент на годината"

Снимка: БГНЕС

Националното представителство на студентските съвети в Република България организира 17-ото издание на Националния приз "Студент на годината". Официалната церемония, по време на която ще бъдат наградени най-успешните студенти у нас, ще се проведе в началото на март в София.

Националният приз "Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на националното представителство на студентските съвети и се провежда съвместно с Министерството на образованието и науката. 

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти сред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. 

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. 

Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 15 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. Кандидатите могат да изпратят документите си за участие в конкурса до 16 февруари.


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна