Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристрастяването на Моника Попова и Методи Попов

10
Моника Попова
Снимка: личен архив

Тази вечер (1 февруари) в галерия "Райко Алексиев" се открива изложбата "Майка" на Моника Попова и Методи Попов. Тя е посветена на 55-годишнината на художничката, но най-вече, както сама споделя – на връзката ѝ със семейството, на ролята ѝ на майка и на баба "с настъпващите трансформации в общуването с всеки един от членовете на семейството".

Това не е нова тема за Моника Попова, а както тя казва, не би могла да я осъществи без присъствието на съпруга си Методи Попов, който също представя свои керамични творби в експозицията. 

Трансформациите, до които води майчинството, са факторът, който провокира "създаването на ситуации, фрази, действия, които се превърнаха в хранителна добавка" за творчеството – по думите на Моника Попова, която споделя:

"Както по упътванията на подобен тип добавки винаги се изписва – златният прашец вътре не бива да се използва като основна храна, защото в противен случай може да се създадат тежки усложнения, довеждащи до пристрастяване. Аз съм пристрастена!Моето пристрастяване е към моето семейство!"

Чуйте Моника Попова и Методи Попов.

Снимки – Моника Попова, личен архив


По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени