Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в Чикаго посрещнаха топло Везенков, той обаче пак не игра

Десетки българи се снимаха с Александър Везенков в Чикаго
Снимка: Sacramento Kings, Twitter

Българският баскетболист Александър Везенков не взе участие при победата на Сакраменто Кингс със 123:115 при гостуването на Чикаго Булс в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетоблна асоциация (НБА).

"Спортист номер 1 на България" за последните две години пропусна двубоя заради травма в десния глезен, но преди началото на мача успя да се срещне с голяма група български фенове, които бяха дошли специално, за да го подкрепят. Везенков се снима с хората в Чикаго, където е най-голямата българска общност в САЩ, което ги зарадва изключително много, тъй като сред тях имаше и немалко деца.

В самия мач тимът на Сакрамено сам успя да си създаде трудности. В началото на второто полувреме "кралете" имаха преднина от 30 точки, но малко повече от минута преди края Чикаго съкрати пасива си до само две точки. Малкото оставащо време обаче не позволи на "биковете" да направят един от най-големите обрати през сезона в НБА.

Най-резултатен за Сакрамено бе гардът Де'Аарън Фокс, който отбеляза 41 точки. Малик Монк вкара още 22 точки от пейката, а с "трипъл-дабъл" 13 точки, 14 борби и 10 асистенции завърши литовският център Домантас Сабонис. 

За Чикаго Коби Уайт отбеляза 26 точки, а по 24 прибавиха ДеМар ДеРоузън и черногорецът Никола Вучевич, който хвана и 12 борби.

В класирането Сакраменто е на пето място в Западната конференция с 29 победи и 19 загуби. Чикаго е на девета позиция на Изток с 23 успеха и 27 поражения.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна