Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джобове, пълни с хляб" – пиеса, която изпълва душите с въпроси

Снимка: Театър "Нокс"

Двама мъже стоят от двете страни на един изоставен кладенец. На дъното на този кладенец вие куче. Как тази драматургична ситуация ще доведе до философски заключения за смисъла на живота и Световния ред – и то по един лек и комичен начин?

Отговорът на този въпрос ще разберат зрителите на "Джобове, пълни с хляб" – театрален режисьорски дебют на актрисата Мария Панайотова. Премиерата на представлението ще се състои тази вечер от 19:30 ч. в Национален студентски дом.

Автор на пиесата е румънският писател Матей Вишниек. В главните роли -  Йоан Попов и Теодор Кисьов. 

"Това е едно доста камерно представление със само двама актьори на сцената, което обаче вярвам, че има един много по-голям обем – идеен и философски – нещото, което ме предизвика да се захвана с този текст. Вярвам, че има нужда от повече такива представления. Същевременно мисля, че успяхме да поднесем тези големи теми през една лека, светла и комична призма.", разказва Панайотова.

Според режисьора на постановката простичкият сюжет се превръща в платформа за екзистенциално размишление в тези дни на криза, когато светът е неразбираем.

Целия разговор чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени