Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

English Language Café: Обучение, забавление, обмен и интеграция

| обновено на 05.03.24 в 09:32

Проектът English Language Café, представен от организатора Мария Стоименова в предаването "Нашият ден", е уникална инициатива, която обединява доброволци от различни държави с цел подпомагане на обучението и практикуването на английски език. Събитията на проекта се провеждат под формата на "езикови кафенета", които комбинират презентации и дискусии на различни теми.

В основата на English Language Café е идеята за среща и обмен между хора от различни култури и националности. Всеки участник има възможността да подобри своя английски език, като в същото време разширява своите познания и културен обмен. Важно е, че презентациите се провеждат от носители на езика, което осигурява високо качество на обучението.

Събитията обхващат презентация от 15 минути, следвана от дискусия от около час и половина. Участниците се разделят в малки групи, като се стремят да осигурят присъствие на носител на английски език във всяка група. Това стимулира активното участие и обмен на знания.

Важен аспект на проекта е и неговата роля в интеграцията на чужденци. По време на срещите участниците се запознават с представители на различни култури и осъзнават общността и сходствата си, което помага за премахване на бариерите и сближаването между хората.

"Мисля, че имаме малка роля в интеграцията на чужденците, защото е нормално човек да се отнася с известно съмнение към неща, които не познава, но когато седиш на една маса с един руснак, украинец и афганистанка и видиш, че това са просто хора, каквито сме и ние самите, това премахва бариери и сближава  всички", посочва тя в интервюто.

Всички, които желаят да подобрят своите умения за изразяване на английски език, са добре дошли. Всяка сряда от 19:00 до 21:00 часа може да се посещават срещите. Мария Стименова посочва, че най-лесният начин да се следят техните събития е чрез Фесйбук страницата на инициативата.

English Language Café е не само възможност за подобряване на езиковите умения, но и за създаване на връзки и приятелства, които преодоляват границите на езика и националността.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна