Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макар и "Шаферки завинаги" – приятелки докрай

Премиерата на пиесата "Шаферки завинаги" от Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп и Джейми Утън е на 8 март в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, а сценографията е дело на Марина Янева.

Пиесата разказва за четири малки момиченца, които седят на хълма, който гледа към имението Лаурелтън Оукс и мечтаят да се омъжат там. Четири млади жени на абитуриентския си бал, без гаджета, но с бутилка алкохол се заклеват, че ще открият истинската любов и ще бъдат шаферки една на друга, без значение какво се случва в живота им. Трийсет години по-късно те все още са верни на тази клетва. Без значение дали това е втората или третата сватба на някоя от тях, без значение откъде трябва да пристигнат, без значение от сезони и лични несполуки…

В ролите са актрисите: Анита Ангелова, Маргарита Хлебарова, Ирина Първанова, Албена Михова, Силвия Лулчева и Албена Павлова.


"Шаферки завинаги" е определяна от критиците като "щастливата пиеса". Вероятно, защото въпреки всички перипетии на героините, става дума за приятелството и за това колко далеч си готов да стигнеш, за да спазиш обещание към приятел. Отговора дават тези четири решителни и нерешителни, чувствителни, уязвими, смели и лоялни жени.

"Опитали сме се заедно с чудесните актриси да превърнем тази "щастлива пиеса" в елегантно, забавно театрално произведение." – споделя режисьорът Владимир Люцканов.

Следващите дати, на които можете да гледате "Шаферки завинаги", са 16, 26 март, 13 и 27 април.

Чуйте разговора с актрисите Силвия Лулчева и Ирина Първанова в звуковия файл.

Снимки: Антон Даскалов

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна