Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Импро шоу за 8 март – експлозия от женска енергия и креативност

Снимка: ШиЗи Про

Импро театър "ШиЗи Про" отправя покана за едно специално и неповторимо шоу в Деня на женатаТази вечер от 19:30 на Камерна сцена на Театър "Сълза и смях" зрителите ще станат съучастници в комични импровизации на теми като мъжко-женските взаимоотношения и жените в наши дни.

Актьорът Златин Цветков споделя в "Нашият ден" какво може да очаква публиката: "Ние сме импровизационен театър, което означава, че действаме изключително спонтанно. Разбира се, имаме вид подготовка и тя е, че знаем, че ще играем определени игри, в които ще се включи и публиката."

За основа на импровизациите ще служат човешките взаимоотношения, темите, които вълнуват и мъже, и жени, личните истории на зрителите – и всичко това през много комична призма.

Златин Цветков гарантира, че публиката ще избухне в смях. По неговите думи "ШиЗи Про" вече 10 години е напълно независим театър, който е просъществувал само заради радостта, която носи на хората. Представления се играят по три-четири пъти на месец, а съставът почти не се е променял през годините. Цветков определя колегите си като освободени и качествени творци, за което принос имат и чуждестранни гости, предали своя опит в трупата. 

"Има едно нещо, което малко липсва в наши дни – откровеност. Като че ли слагаме имидж между себе си и другия човек. Когато човек махне този имидж, има изключително много истина вътре в него. В нашето общуване напоследък е намаляла истината. Това, за което работим – ние имаме и курсове, обучаваме хората на този вид театър – е да махаме щита си и да виждаме повече откровената радост, която можем да изпитаме. Чрез този театър можем да бъдем по-спонтанни, по-отворени, по-свързани и да свържем нашата вътрешна радост, която всеки от нас има."

Златин Цветков вярва, че всеки ден можем да показваме обичта си, да бъдем близки – не само по празници като днешния и пожелава да постигнем всички каузи, които да направят тези празници излишни. 

Целия разговор чуйте в звуковия файл:  

По публикацията работи: Бисерка Граматикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна