Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзикълът "Анна Каренина" – спиращо дъха сценично преживяване на голям екран

Снимка: 7Arts

Бурната любов на един от най-ярките женски образи в историята на изкуството – на това ще се насладят зрителите на филмирания мюзикъл "Анна Каренина"

На днешния празник "Атефир" отправя покана за едно спиращо дъха екранно преживяване – прожекция на музикалната продукция на Московския оперетен театър. Това удоволствие е възможно благодарение на първата българска платформа за стрийминг 7Arts, чийто управител Дани Дамянов гостува в предаването.

Самият мюзикъл е реализиран през 2016 година на сцена и е зрелищно филмиран две години по-късно. Либретото е на репресирания от съветската власт руски поет Юлий Ким, а композитор е Роман Игнатиев.

"Мога да кажа, понеже и в България заснемаме театър и излъчваме представления в нашата платформа, че това е нещо невероятно. У нас тези мащаби са непостижими и има много да наваксаме с останалия свят", заявява Дамянов.

Платформата 7Arts предоставя чудесната възможност българският зрител да се докосне до световни театрални образци.

Представлението ще бъде паралелно излъчено и на платформата. Днес е премиерната прожекция, но широкоекранният живот на мюзикъла ще продължи и в други кина.

За всеки, който иска да преживее нещо необикновено на днешния празник – мюзикълът "Анна Каренина" на 8 март в Дома на киното от 19 ч.

Чуйте повече в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна