Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Защото обичам лошото време“

Яна Лекарска: За мен е важно да разкажа за възможността да променим живота си във всеки един момент

3
"Защото обичам лошото време"
Снимка: "Арт фест"

Първият пълнометражен филм на Яна Лекарска "Защото обичам лошото време" ще бъде представен за първи път в България тази вечер в кино "Люмиер" от 18 часа. 

Три дни по-късно – на 19 март, филмът ще има втора прожекция в рамките на фестивала София филм фест. Лентата може да бъде видяна в киносалона на Културен център Г-8 от 4 следобед. 

Освен, че е режисьор на филма, Яна Лекарска е и сценарист. Пътят на Лекарска към киното започва именно от писането. Още преди да стане режисьор, Яна Лекарска работи като журналист и продължава да го прави. 

"Във филма се разказва за двама приятели от детинство, които отново се срещат след 20 години на морския бряг, има романтика, семейни тайни и доста хумор и се надяваме зрителите, след като гледат филма, и те да заобичат лошото време, каза в "Закуска на тревата" Яна Лекарска за първият си пълнометражен филм "Защото обичам лошото време".

"Филмът е надграждане след моите късометражни филми, Продължавам да се занимавам с теми, които вълнуват всеки - за изборите, които правим, за възможността да променим живота си във всеки един момент. 

За мен беше важно първият ми пълнометражен филм да бъде една много искрена история, която да докосва хората, разказа още Яна Лекарска. 

Филмът е сниман на Южното ни Черноморие - Варвара, Ахтопол, Синеморец, Приморско и село Горна Василица. В лентата участват Неда Спасова, Владимир Михайлов, Боряна Пунчева, Елени Декидис, Веселин Ранков, Иван Бърнев.

"Снимахме на мои любими места, които ме спечелиха с красотата си и с гостоприемството на хората, допълни Лекарска. 

По думите й основното послание на филма е, че винаги има как, винаги можем и не бива да губим надежда, защото в лошото време има и хубаво. 



Още по темата в звуковия файл. 


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна