Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Божков и Валери Чакалов със съвместна нова изложба

6
Стефан Божков и Валери Чакалов
Снимка: ФС на галерия Ракурси

В галерия "Ракурси" беше открита съвместната изложба на последните произведения на двама известни художници – Валери Чакалов и Стефан Божков.

От години те често показват работите си заедно и в експозициите ясно личи онова "свободно общуване" между творбите им, "разговорът", който протича между тях.


Различни като изразни средства, те успяват да създадат общо поле за възприемане и зрителят присъства на изложба, въздействаща като цялост. Ето как от галерията определят двамата артисти: 

"Валери Чакалов създава лична визуална среда чрез изобразяване на състояния – симбиоза на емоции, мисли и дух. Авторът се потапя дълбоко в същността си, изследва своите нагласи и опити за търсения в сферата на личностната свобода. Неговите абстрактно – геометрични картини, в които той използва различни материали и техники изследват вечните въпроси за съществуването и трансформацията. Стефан Божков представя рисунки смесена техника върху платно. Фокус на неговото внимание е жената. Платната носят характерния за художника почерк с фино изваяни форми, разположени върху черен фон. Те се отличават с деликатен рисунък, контрастен колорит, с полъх на фина еротика и нежност."

Изложбата продължава до 16 април.


Снимки: ФС на галерия "Ракурси"
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна