Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Баев: Демонстрация на космическа храна ще видят днес деца от Велико Търново

Клуб "SPACE DIVISION” в Национален военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново е създаден през 2015 година от преподавателя д-р Георги Баев. Той обединява интересите на курсанти и студенти в сферата на високите технологии, с акцент върху космоса. 

От шест години младежите от клуба отбелязват 12 април с различни инициативи, съобщи в предаването "Следобед за любопитните" основателят Георги Баев, който е главен асистент и преподавател в университета. В клуба участват курсанти с различни интереси, за това през годините те са участвали в състезания, литературни конкурси, участвали в различни научни конкурси и състезания. 

През последните шест години, на 12 април,  курсантите организират срещи с деца и младежи от различни учебни заведения във велико Търново, уточни Баев. На тях те разказват за българските космически успехи, патентни, изобретения  и  постижения, като по този начин те пазят историята и традициите, допълни той. Финалът на тези срещи е демонстрация на българската космическа храна, която се произвежда в Института по криобиология и хранителни технологии към Селско стопанската академия. 

Като бъдещи космически изследователи си се представят членовете на клуб „SPACE DIVISION“ и разказват за българските космически постижения на подрастващите в региона.

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимка – Клуб "SPACE DIVISION"
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна