Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Карамитев за геометричната прогресия любов

| обновено на 22.04.24 в 14:28
Момчил Карамитев
Снимка: Ани Петрова

Една ефирна приказка създава за слушателите Terra Култура в  разговора с участието на актьора и режисьор Момчил Карамитев и младата композиторка Михаела /Мишел/ Колева.

Денят за Момчил започва с един забравен телефон, след което преминава през проблем с автомобила и… Синът на Апостол Карамитев не успява да стигне до студиото. Включва се в ефир по телефона и… Щрак! Снимачната радиоплощадка сътворява сюжет с неочаквано въздействие, в който главните герои се сменят с второстепенните и обратно… 


Някъде там се връщаме към детството на Момчил и сестра му Маргарита. Срещаме и погледите на Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова, но най-вече – сюжетът ни отвежда до срещата със себе си. Става ясно, че в живота няма нищо случайно, а творчеството събира съмишленици, като проявява богата фантазия при подбора. И само най-щастливите съвпадения раждат гениалните произведения.

Предстои да разберем върху какъв филмов проект работи режисьорът Момчил Карамитев с участието и на младата композиторка Михаела /Мишел/ Колева, но преди това става ясно как любовта в геометрична прогресия променя живота на милиарди, както и къде са предстоящите представяния на книгата "Рицарят на Доброто“ с автори Олга Маркова и Момчил Карамитев – чуйте звуковия файл!

Мария Мира Христова разговаря с Момчил Карамитев и Михаела /Мишел/ Колева в Terra Култура - слушайте!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна