Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма учредява награда "Максим Минчев"

| Интервю
Максим Минчев
Снимка: архив

Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма учредява награда на името на Максим Минчев. Първата награда ще бъде връчена в зала "Максим" на БТА на 5 юни – рождената дата на Минчев.

Дългогодишният директор на БТА Максим Минчев беше президент на асоциацията, в която членуват над 60 журналисти, блогъри и писатели. Минчев има над 15 издадени книги, посветени на пътешествия.

"Максим е страстен пътешественик. Взехме решение да учредим тази награда именно заради тази страст на Максим да пътува. След всяко пътуване той се събуждаше с мисълта, че трябва да пише книга. Написа чудесни пътеписи. Всеки, който обича да пътува, има какво да помни от тях", разказа пред БНР Пламен Старев, който първоначално е работил с Максим Минчев във вестник "Народна младеж".

"Искаме да изразим почитта си към Максим. Сред нашите цели е опознаване на света", обясни Старев. По думите му, членовете на асоциацията имат мисия – да предадат видяното и наученото.

"В съвсем близка перспектива искаме да направи тази награда национална", уточни той и заяви амбицията в бъдеще да се превърне и в международна.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна