Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вкарват в съда двама, пребили до смърт мъж в Добрич

Снимка: БГНЕС

Двама мъже от Добрич са предадени на съд за убийство, извършено с изключителна жестокост на улица в града. Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 г., след като жертвата 52-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние, а впоследствие умира в многопрофилната болница. Обвинените за тежкото престъпление са на 23 и 30 години.

От назначената след престъплението съдебно-медицинска експертиза става ясно, че мъжът е станал жертва на побой като уврежданията му са били предимно по главата, информират от Окръжната прокуратура в Добрич. Разследването е установило, че в нощта на убийството задържаните мъже са били в нетрезво състояние и срещат случайно на улица в Добрич починалия мъж. Между тях избухва скандал, прераснал в жесток побой.  

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказания "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна