Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов конкурс за управител на болницата в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Обявен е нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница по решение на съветниците, след като проведеният на 4 април избор се провали и никой от двамата кандидати не получи минималната оценка и бал. Новият конкурс е обявен за 12 юни. 

5 години общинската болница беше управлявана от прокуриста Мария Иванова, която в деня след местните избори подаде оставка. Здравното заведение е на печалба от около 2,5 мил. лева, а кметът Първан Дангов разпореди финансова проверка. 

Съзнателно изборът на управител на болницата е насрочен за след изборите, след като самият градоначалник обяви на заседанието на общинския съвет, че конкурсът на 4 април е провален умишлено в резултат на сериозните противоборства и конфликти в местния минипарламент. 

Новият управител, ако бъде избран, ще е за срок от 3 години, а същевременно заплатата за заемащия поста ще е 4 500 лева, решиха съветниците. 

Здравното заведение от 5 месеца се управлява от рентгенолога Стефан Николов, който се яви на първия конкурс, но не беше класиран.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна