Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляно е дете сред инцидент по време на рожден ден в Арбанаси

Снимка: БГНЕС

12-годишно дете е било простреляно с боен пистолет в крака днес по време на рожден ден от друго дете. Изстрелът е произвел 11-годишният син на депутата Явор Божанков, който потвърди за инцидента. Простреляното дете е във великотърновската болница без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Инцидентът е от днес следобед по време на частно парти в село Арбанаси.

„Децата намират пистолет, приемат го като играчка, но не е. Оръжието е на собственика на къщата“, написа във Фейсбук профила си депутатът Явор Божанков. 

Големият му син, който е малолетен, произвежда с оръжието изстрел и ранява в крака момиченце, тяхна роднина.

Детето е добре, поясни Божанков и уточни, че не е бил на рождения ден по време на инцидента. За простреляното дете потвърдиха и от полицията във Велико Търново и посочиха, че е образувано досъдебно производство, като отказват повече информация.

От Районната прокуратура посочиха, че тепърва ще се установява защо бойният пистолет, който е законно притежаван, не е съхраняван по надлежния ред, а е бил на масата по време на празника. Наказателна отговорност ще се търси от собственика на оръжието, но и от родителите - дали са упражнили достатъчен надзор върху децата си.

Хирург и ортопед са обработили раната на пръста на крака на простреляното дете. То е без опасност за живота в ортопедията на великотърновската болница.

Самият Божанков обясни инцидента на страницата си във ФБ и написа, че няма да коментира случая, понеже отива при децата си и иска да бъде с тях.



По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна