Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Върнете ни улицата" скандираха недоволни жители на жк "Славейков"

Близо 70 жители на бургаския комплекс „Славейков“ се събраха на протест заради забавени повече от година ремонтни дейности на улици поради неспазени срокове по проект за подмяна на водопровод и канализация. Прах, кал и разбит асфалт търпят хората, които излизат за пореден път на протест. Представители на ВиК-а дружеството, строителната фирма изпълнител на проекта и община Бургас се срещнаха с тях. 

Повече от година се забавя проекта за подмяна на канализацията и водопровода в комплекс „Славейков“ край блоковете от 15-и до 22-и, 71 и 72,както и 113 и 114. Протест под надслов „Върнете ни улицата“ събра жителите на комплекса.

"От година и половина това са едни адски прахоляци, разбиване на колите и просто не знам всеки път ли така трябва да се събираме на протести, за да се случат нещата.

... Ние сме държава в ЕС, с претенции, с една улица да не можем да се справим.

... Работата е спряла, няма никакви ремонтни дейности.

...Година и половина търпим. Ние си плащаме данъците".

Стоян Арабаджиев –представител на ВиК-а обясни пред простиращите:

"Работната програма на строителя беше забавена, трябваше да бъде ревизирана, оттам срокове за изпълнение на обекта се проточиха. И затова беше това голямо забавяне от година и няколко месеца. Мисля, че към настоящият момент се работи на три групи. До два  месеца ще запечатаме износващия слой и проблемите ще бъдат отстранени"

Пред екипа ни Стоян Арабаджиев пое ангажимент:

"Ремонтът на улицата ще приключи до два месеца като ще бъде положено асфалто-бетонното покритие, което е завършващия слой на уличната настилка" 



По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна