Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътят към душевен мир, или пътят към себе си" на Роси Вак

Какво се случва в душата и ума на хората в депресивни и тревожни състояния, на хората с емоционална зависимост, с комплекс за малоценност, с мазохистичен характер и други състояния? 

Пет истории, вдъхновени от реални случаи от практическата работа с клиенти на психолога Роси Вак, са основата на новата ѝ книга "Пътят към душевен мир, или пътят към себе си".

Героите са хора с типични психологични модели, произтичащи от базови детски травми, които ни държат в капан и ни пречат да живеем свободно. Книгата представя Пътя на тяхната трансформация. 

В книгата можете да откриете и как да се освободите от тези капани с помощта на различни психотерапевтични техники, съчетани с духовни и медитативни практики.

Роси Вак разкрива моменти и от житейска си история, като споделя и за своето духовно пробуждане. Това преживяване я вдъхновява и ражда нови идеи, които е представила в книгата.

"Пътят към душевен мир" не само дава отговори, но и предизвиква читателя с въпроси, върху които да размишлява, обръщайки се към себе си.

Авторката Роси Вак разказва в "Артефир" повече за своята нова психологическа книга. Чуйте – в звуковия файл.

Роси Вак (Росица Вакъвчиева) е психолог, когнитивно-поведенчески психотерапевт, лектор и създател на медитации, курсове и програми за личностно и духовно развитие. Автор на книгата „ТИ си промяната“ (ИК „Колибри“ 2011) и основател на сайта www.sebepoznanie.com, където споделя своите знания, прозрения и опит с читателите си.

Основната част от нейната работа и проучвания са насочени към това как да живеем в хармония със себе си и света, въпреки трудностите и предизвикателствата, пред които сме изправени. В терапевтичната си практика тя разработва и прилага методи за разгръщане на безграничния човешки потенциал, способен да сътвори чудеса.

Информация и снимки – ИК Колибри и www.sebepoznanie.com

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна