Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флашмоб "Ела в София" на 16-ти юни на стадион “Юнак”

Фондация "Аз съм София" с фестивал-празник в чест на деня на София - 17 септември

3
Христомир Сърбинов
Снимка: Станислава Пирчева

Богатство е да живееш на приказно място, за което легендите и до днес разказват истории за града наричан с много имена – Сердика, Сердикия, Триадица, Средец. В "Нощен хоризонт" ви каним на вълнуващо пътешествие с разказ за богатата историята на София и нейните наименования. 

С Христомир Сърбинов разкриеваме магията на столицата ни, където миналото и настоящето се сливат в хармония с уникалната атмосфера на София, за да усетим пулса на града, който никога не спира да вдъхновява.


С нашия гост разказваме за инициативата "Ела в София!" - за скритите съкровища на столицата, за нейните многолики културни и исторически забележителности, и за хората, който я правят толкова специална. 

Чуваме и историите на тези, които са открили своето място тук, а музиката допълва незабравимото пътешествие из улиците на града. Споделяме заедно магията на София и живеем с нейното очарование.


В "Нощен хоризонт" с Христомир Сърбинов разказахме за едно изключително събитие, което ще изпълни столицата с музика и усмивки ww.iamsofia.bg . На 16-ти юни, от 11 часа на стадион “Юнак” в София, всички ентусиасти с китари и музика в душата – могат да се присъединят към голям флашмоб. 

Ще бъде изпълнена емблематичната песен на Емил Димитров "Ела в София", която беше записана отново с невероятния ентусиазъм на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, както и АКАГА, които ще бъдат там.


Това събитие е официалното представяне на идеята на Фондация "Аз съм София" за фестивал-празник в чест на деня на нашата столица на 17 септември. Поканата е към хора от цял свят да споделят добродетелите: мъдрост, вяра, надежда и любов – ценности, от които всички имаме нужда, за да открием колко сме различни и в същото време колко сме еднакви.

В разговора ше чуете още Вера Асенова, Надежда Славова, София Главопулу.

Христомир Сърбинов работи в БНТ от преди първите промени в България. Бил е в екипите на емблематични предавания като „Ку-ку“, „Добро утро“, Събота късен следобед“, „Наблюдател“ и др.


Още по темата слушайте в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна