Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона започна в ШЛ със загуба в Монако

Монако - Барселона
Снимка: БГНЕС

В късните мачове в четвъртък от първия кръг в основната фаза на Шампионската лига по футбол най-голямо впечатление направи загубата на Барселона с 1:2 при гостуването на Монако.

В Княжеството гостуващият Барселона остана с 10 души още в 10-ата минута, когато след неразбирателство с вратаря Тер Стеген Ерик Гарсия извърши нарушение и получи директен червен картон. Скоро домакините поведоха с гола на Мане Аклюш в 16-аета минута. С индвидуална акция Ламин Ямал възстанови равенството в 28-ата минута, но гостите срещаха доста трудности срещу монегаските. В 71-ата минута Джордж Иленихена бе оставен сам срещу вратаря от защитата на Барса и не пропусна да вкара за 2:1 в полза на Монако.

В Бергамо местният Аталанта пропусна голям шанс срещу Арсенал в 51-ата минута, когато Матео Ретеги не успя да преодолее вратаря Давид Рея на два пъти - при изпълнението на дузпа и веднага след това при добавката. Така мачът завърши без голове - 0:0.

В Мадрид гостуващият Лайпциг поведе на местния Атлетико с гол още в 4-ата минута на Бенямин Шешко, но Антоан Гризман възстанови равенството в 28-ата минута. Успеха с 2:1 за испанците донесе Хосе Мария Хименес в последната минута от мача.

В най-малко атрактивния от четирите сблъсъка френският Брест поведе чрез Юго Менити в 23-ата минута, но гостуващият Щурм (Грац) изравни в края на полувремето след автогола на Едмилсон Фернандеш. Абдала Сима даде преднина на французите в 56-ата минута за 2:1, в края австрийците останаха с 10 души, а резултатът 2:1 се запази.

По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна