Коста и Петър Петрови, баща и син от Варна, отглеждат стриди в басейна на Черно море, край брега на село Кранево. Начинанието им има своите успехи и предимства – вкусът на стридите, растящи в Черно море, е своеобразен и специфичен, а качеството им е безспорно. За разлика от закътаните фиордни заливчета на европейските брегове на Атлантика, Черно море предлага различни, понякога сурови условия. Разбира се, температурата също е различна, а липсата на приливи и отливи предполага, че работата по фермата е по-трудна.
Петър и Коста желаят да затворят цикъла на производството, което при фермите за морски дарове означава да се създаде ресторант и да се привлекат туристи, които да бъдат възпитавани в традициите и вкуса на стридите.
Чуйте цялото предаване в звуковия файл: