Първан Симеонов: Президентът игра на сигурно с мандата за БСП

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. По думите му след последните..

публикувано на 16.01.23 в 15:40

Ограничения спъват домакинствата за ВЕИ мощности

Множество ограничения не позволяват на българските домакинства да кандидатстват по предложените по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) мерки за безвъзмездно финансиране за два вида системи за битово ползване – за затопляне на вода, както и за..

обновено на 13.01.23 в 15:55

Дисциплинарно уволнение при употреба на алкохол

Никакво количество алкохол не е приемливо да се констатира в служителя на работното му място. Презумпцията на Кодекса на труда е че всеки служител се явява на работното си място в оптимално си състояние, каза  адвокат Веселин Тончев от..

публикувано на 13.01.23 в 14:30

Община избра проект за центъра си с международен конкурс

Международен конкурс за избор на проект за централната градска част на Добрич впечатли старозагорската гилдия на архитектите, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на дружеството на Съюза на архитектите в Стара Загора арх. Велимир..

публикувано на 13.01.23 в 08:25

Пъстра 2023 година и много събития обещава ТД "Сърнена гора"

Туристическо дружество "Сърнена гора " в Стара Загора е най-многолюдното в страната. Над 700 са членовете му,  организирани в 9 клуба по интереси. "Надяваме се през 2023 година да няма ограничения на дейността ни, както се случи през изминалите..

публикувано на 12.01.23 в 18:45

Георги Радев: Украинската продукция пречи на родното производство

Като сравнително добра откъм реколта определи 2022 година заместник-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България Георги Радев. Той допълни, че основния проблем пред бранша остава вноса на украински суровини, който пречи на..

публикувано на 12.01.23 в 15:56
Любомир Пировски

Благодарствените слова имат чудодейна сила

В детските години научаваме вълшебните думи. Времето, промените, проблемите, препятствията по пътя на израстването ни като личности, като че ли изтриват вярата в чудодейното им въздействие. От древността до наши дни учените изследват..

публикувано на 11.01.23 в 18:46

Главен асистент Калина Радева: България е сравнително обезпечена на водни ресурси

Главен асистент Калина Радева е преподавател по хидрология в СУ "Свети Климент Охридски". Тя говори за редица проблеми, касаещи водните ресурси и качеството на водата в страната ни, както и в глобален мащаб, за промените, които поражда недостигът на..

публикувано на 11.01.23 в 07:18

Христо Иванов: Предлагаме технически кабинет без политически лидери, изграден върху 5 ясни приоритета

"Демократична България" е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет, който може да реши пет национални задачи. Той ще бъде технически и няма да разреши политическите разделения, а ще извади пред скоби националния интерес, обяви съпредседателят..

публикувано на 10.01.23 в 14:26

Заради цените на енергията и на горивата животът ще продължи да поскъпва

И през тази година цените на стоките ще продължат да поскъпват , макар и с по-плавни темпове, прогнозира в ефира на Радио Стара Загора Боян Рашев. От години той следи икономическите процеси през погледа на случващото се с цените на енергоносителите...

публикувано на 09.01.23 в 12:25