Борислав Григоров: "Патлейна" е домът на дивия рожков в България."

"Патлейна" представлява поддържан резерват, който се намира в непосредствена близост до град Велики Преслав в североизточната част на България. Тази защитена територия е обособена в рамките на малка надморската височина, достигаща..

публикувано на 30.11.23 в 11:33

Увеличават се случаите на домашно насилие при съжителството на семейни начала

Визитка:  Таня Димитрова е Районен прокурор на РП - Стара Загора от 2021-ва година .  Започва своята кариера в прокуратурата през октомври 2000 -та година. Тогава е назначена на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура - Казанлък...

публикувано на 30.11.23 в 11:15

Сериозен спад при сделките с имоти в Стара Загора

Агенцията по вписванията отчита спад в сделките с недвижими имоти в Стара Загора. За третото тримесечие на тази година те са едва 928, като намаляват с около 16% спрямо същия период на миналата година. Така се връщаме до нивата от 2005-та и 2009-та..

обновено на 27.11.23 в 18:46

Дамян Чолпанов, планински спасител: Не надценявайте себе си и всичко ще е наред в планината

Неприветливото, а и опасно дори време прогнозират за почивните дни метереолозите.   "Това обаче не е  причина да си останете вкъщи и да се лишите от изглед в планината", казва Дамян Чолпанов, планински водач и спасител в Планинската спасителна служба...

публикувано на 24.11.23 в 15:05

Диана Русинова: Защо АПИ не си върши работата

До момента 58 са сигналите, по които са работили от Европейския център за транспортни политики. Това съобщи за Радио Стара Загора Диана Русинова. Тя уточни, че отделно 102 са преписките по сигнали от граждани за пътни пропуски по инфраструктурата у..

публикувано на 23.11.23 в 17:33

Ивета Лазарова: Жените на ръководни длъжности сме по-склонни на компромиси

Води се диалог за промени по правилника на работа на общинския съвет в Стара Загора, за да се подобри работата му. Това съобщи председателят на местния парламент Ивета Лазарова. По думите й има нужди от някои промени, но тепърва те ще се обсъждат в..

публикувано на 21.11.23 в 09:24

„Визия за децата“ търси проблеми и решения в ранното образование

Фондация „Калейдоскоп“ организира градска работилница за демократични идеи в Стара Загора. Събитието ще премине под надслов „Визия за децата“, и е ориентирано към учители, родители, психолози, арт терапевти, представители на културни институции и..

публикувано на 17.11.23 в 09:00

Кметът на Болярово ще поиска първо да се възстанови граничното полицейско управление

Първата стъпка в управлението на малката погранична община Болярово от избрания за 8-и мандат кмет Христо Христов ще бъде възстановяване на граничното полицейско управление.  "То бе с лека ръка закрито. Ще настояваме въпросът да се реши колкото може..

публикувано на 14.11.23 в 18:37

Кметът на Тунджа: Първо ще намаля кметската заплата и проблемите на селата ще бъдат основни приоритети в управлението ми

  Кметът на община Тунджа Станчо Ставрев идва след 13-годишна работа като заместник-кмет по социалната политика и образованието. За него, като кандидат, издигнат от Местната коалиция "България на регионите" (К България на регионите, П Има такъв..

публикувано на 14.11.23 в 17:59

Марката „Visit Stara Zagora“ беше представена на изложение в Румъния

Община Стара Загора беше представена от екипа на отдел „Туризъм и младежки дейности“ с щанд на Министерството на туризма на едно от най-важните туристически изложения в Румъния - TTR „Targul de Turism al Romaniei“. Събитието се проведе  от 9 до 12..

публикувано на 14.11.23 в 16:14